November 11, 2008

Aku selesema....Kau perempuan yang aku tak kenali...




11 November 2008, aku sudah selesai viva untuk purchasing and marketing. Presentation OB pula dah beres pada 10 November 2008. Thankz a lot for my hubby, MOHD FAIZAL BIN MD ZIN sebab tolong editkan poster OB the movie. Mesti rasa menyesal je call mama bila da sampai rumah tuh kan pa sebab ma suruh papa buat kerja. Hehe. Kena edit 2 kali pulak tuh. 1st edit aku kurang berpuas hati then papa edit lagi sekali. Thankz yup papa sebab melayan kerenah awek mu yang cerewet ini. =)



*1st edit






*2nd edit














Disebabkan aku present ada berkaitan dengan group, so aku ambil picture KAMI the movie sebagai layout slide power point. Aku dapat title "Confident Answer" walaupun sendiri tak tahu jawapan tu betul ke tak. Hazlina pun dapat title yang sama dengan aku.

Motif aku present pasal group sebab memang ada kena mengena dengan hidup kita seharian. Kebanyakan kita semua ada group sendiri. Tapi aku ambil topic ni adalah untuk memperli perempuan yang dulu nya aku rapat lebih dari member2 aku yang lain.
Aku rasa tak perlu aku nak minta maaf kat kau kalau kau terasa apa yang aku present tuari tuh sebab memang itu niat aku. Mungkin kau tak bagi perhatian masa aku present tapi aku tak kesah. Janji aku puas.

Aku cukup pelik dengan kau. Dah setahun lebih aku kawan dengan kau. Tapi aku rasa kau bukan lah kawan yang sejati. Lepas apa yang kau buat dekat aku, aku rasa sangat jijik tengok muka kau. Muka kau memang jenis muka tak tahu malu. Sama macam anjing jalanan yang selamba badak berak belakang blok rumah aku sedangkan aku ada dekat beranda time tuh. Tapi anjing tuh binatang yang tak berakal dan kau pulak manusia yang berakal waras or maybe kau dah gila. Suara aku bukan lagi untuk kau dengarkan. Jadi kat sini aku nak senaraikan apa yang aku tak puas hati dengan apa yang kau dah buat dekat aku.

18 Oct 08- Aku tak tahu apa prob kau tapi hari tuh kau langsung tak bercakap dengan aku dan pina. Memang ktorg malas nak wish birthday kau masa pukul 12 tuh perempuan sial.


19 Oct 08- Memang da rancang dengan efa, pina, pnut dan kau nak pergi MidValley sebab birthday kau. Pnut tak jadi pergi. Aku punya la bangun pagi, balik rumah and siap2. Pina call cakap tak jadi pergi sebab kau still buat perangai. Aku bersabar. Aku still fikir pasal kau. Apa nak jadi kalau kau pergi sorang2. Aku bersiap juga and temankan kau. Pada hari nie juga Hp aku kena curi. Tapi aku bernasib baik sebab polis dapat tangkap pencuri tuh. Tapi sampai sekarang aku belum dapat hp aku tuh. Memang lepas nie aku ingat tarikh nie sebagai hari yang sial dalam hidup aku.


31 Oct 08- Kau tarik muka dengan aku sebab aku argue pendapat kau masa kita ada discussion dekat library. Aku blah sebab aku bosan tengok muka kau yang macam bontot ayam tuh. Lepas tuh kita terus tak berhubung.


3 Nov 08- Hari submit assigment. Aku dengan Linda 2 hari tidur bergelumang dengan kertas sebab nak siapkan assignment tapi kau senang lenang tidur atas katil double decker kau tuh sebab task kau dah siap. Masa ni memang kau anggap kitorg nie macam kuli kau kan. Kau bagi references kononnya, tapi terima kasih la sebab aku kena suruh pnut on9 balik untuk check kau punya references tuh. Lepas tu satu kerja pulak Linda kena betulkan balik format report task kau tuh. Kau hangen dengan aku. Thankz a lot bitch. Sebab memang aku suka tengok muka kau yang penuh dengan kemarahan tuh. Muka yang dah penuh dengan amarah setan. SI06 menjadi saksi pertengkaran aku dengan kau. Tapi aku rasa bangunan yang tak bernyawa tuh pun tahu siapa yang mulakan dulu. Kau tak rasa ke suara aku cukup lembut untuk kau masa aku bertanyakan pasal assigment brief kau?? Tapi dengan rasa marah kau tinggikan suara dengan aku. Aku memang cukup pantang dengan orang yang meninggikan suara nie. 1 badan aku menggigil tahan amarah aku pada kau. Tapi aku masih bersabar. Lastly, pandai pun kau cari assigment brief kau dalam beg tapi kau masih kurang ajar, masih nak tunjuk yang kau sorang je boleh rasa marah, jadi kau bagi kertas yang tak berdosa tuh pada Pnut dengan sungguh berbudi yang teramat. Aku buka mulut untuk kau sedar perbuatan kau. Tapi kau boleh cakap aku nak cari gaduh dengan aku. oh gosh! Perempuan nie sangat2 menguji aku. Kita bertengkar sekejap and stop bila kau tak boleh nak jawab pertanyaan aku. Assigment selamat submit. Ktorg pergi kelas OB dan MFR. Tapi kau terus balik. Bagus, sebab itu memang jalan yang terbaik untuk kau. Malam tuh, aku rasa sungguh lapar sebab tak makan dari pagi lagi sampai aku masak megi goreng 2 bungkus. Pnut nak beritahu aku berita tergempar. oh! memang tergempar sangat. Kau dah buang jam yang aku beli dekat SSF sempena birthday kau yang ke 18 tahun dan pen sebagai buah tangan masa aku pergi bercuti kat Bukit Merah. wow! Aku sangat teruja dengan apa yang kau buat. Automatically, aku menanges teresak2 dah macam orang baru lepas cerai. Megi aku sampai da sejuk nak tunggu aku masukkan dalam mulut aku yang besar ni.


4 Nov 08- Aku dah kembali tenang dengan perbuatan kau sayang. Aku sambung perjuangan aku dalam menyiapkan assigment purchasing pula. Petang, aku bukak myspace aku. Message. Aku dapat rasakan yang kau la pengirimnya. Seperti yang di duga. Well :>, aku memang teror bab teka2 nie.


*message from bitch*(I don't change even one sentence)

kt sini xde mende aku nk ckp melaen kn kate maaf...aku da byk wt salah ngn ko...aku bkn yg terbaek tok ko...kite jao berbeza....aku igt ko la kwn aku...tp......th la..aku sendiri x tw nk ckp pe...mtk maaf la klu kate2 aku slame nide terguris hati ko....aku x perfect cm membe2 ko yg dlu..aggp la aku x pnh wujud dlm hidop ko k...ckp la stkat ni je kite kawan.....aku x layak nk dpt n berkawan ngn orrg cm ko....erm...hope dpt siap kn asgmnt group kite wt kali terakhir...aku out dr group ni...aku mengalah...aku tw....korang mmg x perlu kn aku..ok....all da best....salam....xpyh tgor aku klu xde mende penting yg nk ckp....aggp kite x pnh jdi kwn slame ni...

Seperti biasa, Linda dan pnut akan bertandang ke rumah aku pada waktu malam tanpa pengetahuan kau,perempuan durjana. Pnut dengar cerita yang kau letak markah paling rendah untuk aku dan pnut dalam evaluation form. Aku bersabar.


5 Nov 08- 7am. Pnut beritahu aku yang kau sebenarnya letak markah rendah untuk aku sorang je. Aku bersyukur sebab kau tak libatkan pnut sekali. Aku bangun dari tilam aku terus menuju ke toilet. Sinki menjadi tempat tumpahnya air mata aku. Pagi hari lagi aku telah mengganggu kak fiza dan chort tidur dengan esakan aku yang tak berhenti semasa call ibu aku. Ibu cakap, "tak pela kalau kau failed subject nie. Da kau dapat member macam tuh, nak buat macam mana lagi. Dah. Jangan menanges." Thankz ibu. and sorry sebab mengganggu kerja ibu pagi2.


Cukup la sampai sini. Sebab aku dah penat nak ingat semua hal yang kau buat untuk menjatuhkan aku. Kau tak sedar, betapa sedih dan pilunya hati aku bila kau putuskan persahabatan kita. Kau tahu tak apa aku rasa bila tengok balik hadiah yang aku bagi kat kau atas meja aku tuh?? Aku menangis. Menangis untuk insan yang tak sepatutnya. Tapi kau tak pernah sedar. Dan kau tak kan pernah menangis untuk diri aku. Kau menangis masa minta maaf dengan Pnut, kononya nak berbaik-baik dengan dia sampaikan Pnut mesej aku suruh aku pergi kelas dulu dengan Linda. Tapi kau tinggalkan Pnut juga akhirnya. Memang dari awalnya aku dapat rasakan air mata kau itu air mata palsu sebab Mr. Pillay pernah tegur senyuman palsu kau. Aku paling tak suka kau cakap aku ni "member baik" Linda time kau YM dengan dia. Aku letih. Aku penat dengan keletah kau wahai perempuan. Ini kali terakhir aku abadikan gambar kita bersama. Aku tahu kau da buang semua gambar aku dan kau kan? Xpe. Lagi bagus.


Pic di Parkson Terminal One


Kita saja snap pic dengan muka masam sebab lect finance lambat masuk.



masa kat tangga. tunggu budak class lain keluar.


masa last class Critical Thinking yang diajar oleh Mr. Krishnan. Berdiri: Kau dan Pnut
Duduk: Aku dan Linda

Nie pic masa kita otw pergi Burger King dekat Masjid India kalau Xsilap.


Cukup la pic nie. Penat aku nak upload. Ok! From now on, Sarah Haidar Bte Mohd Shahruddin is deleted with clorox in my mind and my life. Tataa~


6 comments:

..miSH YuYuN.. said...

hurmm..toksah diingat perempuan mcm tu..memg aku x berapa mengikuti kisah kalian..tp aku amek taw jugak dr kak fizah...sabar la wie..from now on, telek lah kwn2 yg kaw ase berpotensi untuk kaw buat kwn susah mati..tp kaw beruntung sbb putus dengan sara mcm tu..drpd aku..selalu aku lost ngn kwn2 aku sbb ade org lain yg rampas dorg dr aku..aku selalu mengalah..dan bg peluang untuk kwn aku tu merasa aku BF br..well,mungkin im not such a godd friend..kaw bleh bc luahan aku kt blog aku..sorry i make it long.ske bc blog kaw..keep it work,dude...

shafiena said...

bt0l la 2 wie..x0sah d igt..aq pon xtau la..cmne aq leh bethn ngn ye slame nie..aq nie temkn naci kang2 agknye..huhu..tap kn wie..kwn nie byk dugaan nye..cm nk betung..huahua~ aq pon kdg2 xphm np kte mest ad kwn, kn rmi yg ckp xde kwn xleh idop..n bak kte chort lak sgp ilang keksh dr kwn..i2 bemkne ke..lau kwn 2 yg cm2..huhu..ag2 dpt kwn yg kecoh..smuanye nk btau..bz body bak kte papa aq..ish2..aq pon xtau la ap aq nk wat..gram nye kdg2..dpt kwn yg cm2..huhu..hope ko pon besb0 k..munkin nnt ko akn dpt kwn yg beh better dr dy..aminnn..hope we ca pwen poeber k..huhu

shafiena said...

wie...
aq gase xnk abeskn bce cte ko..
aq rse nk ade smbungan ag...
sedihnye.....

shafiena said...

hummmm...lpe nk ckp..fr0m pina...

Nur Afeeqa Bte Ramlee said...

Thankz chort. hope kite semua dpt bersabar dlm mencari kawan sejati.


kite still kwn lorh pnut. hope smpi bile2. aminnn.


hahaha! sowi la pina. citer ak nie da smpi penghujungnyer sbb dye da putuskn hbgn pon. rs2 hepy ending x?
hehe.

yanalolu'xx said...

aku jd makin benci sama ituh pompuan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...