October 30, 2009

Syampu saja?

syampu saja mana cukup.

did you know?

shampoo is excellent at cleaning. but when hair is wet, its outer layer becomes uneven which causes dullness, tangles and even breakage. conditioner coats your hair with nutrients to solve these problems and give you other benefits including better shine.

if you give a reason that you do not have so much time to spent for your hair, no more reason now when you only need 1 min to get the great hair with Sunsilk!

tak percaya kah?

ehem-ehem. i tell you how to do.

first, do you think 1 min was enough to soften your hair? the answer is, yes! you can. only 1 min for make your hair 3x softer smoother hair.

do you know how?

here i share with you some tip.



firstly, shampoo your hair with Sunsilk Smooth and Manageable. after shampoo your hair, you will have a soft hair. anda rasa dah cukup lembut? bagi saya belum lagi. after shampoo, take your Sunsilk Conditioner and massage through hair strands, concentrating more on the ends and leave for 1 minute. rinse off. and the result, you will gain 3x softer hair.

menakjubkan?

so, apa tunggu lagi, sila-lah ke Watson berhampiran rumah anda dan dapatkan promotion pack bagi yang first user dan yang sudah serasi dengan Sunsilk, rambut korang mesti cantik dan lembut kan? hehe.

oh ya! if you have a free time in weekends, you can pampered your hair with the complete set of Sunsilk Smooth & Manageable.



HOT TIP!
rinse conditioner out with cool water to greatly enhance shine.



Discover SUNSILK

Smooth & Manageable
Controls stubborn, flyaway hair.

Hair Problem: Hair that is weightless, always hard to manage or has a frizzy, flyaway problem.

Key Ingredients: Creamy youghurt energizers.

How It Works: Rich creamy yogurt formulation effectively nourishes and makes hair weighty for smoother hair that is easy to manage.

Results: Smooth and easy-to-manage hair, even stubborn flyaway hair falls back into place.

***************************************************************



Reference: Sunsilk 1 min to great hair GLAM GUIDE

* all assignment already submitted. its time to pampered my hair. olorhh bucuk-bucuk. hihi. :D

October 28, 2009

Fesyen selendang dari tudung biasa

anda rasa bosan dengan pemakaian tudung biasa? anda mahu memakai selendang? tetapi belum ada koleksi selendang? jangan risau. anda boleh cuba mencubanya dahulu dengan memakai tudung biasa menjadikannya style selendang.

are you ready girls?

let's start!
mula-mula, lipat tudung anda menjadi 3 segi. pin kan tudung anda jadikannya sebelah pendek - sebelah panjang.


selepas itu, ambil bahagian tengah tudung anda, dan tarikkan ke belakang. time nie part lilit melilit dah nak mula dah.


ok. lilitkannya di bahagian atas kepala anda. molek-molek ya.

dan bawakannya ke bawah semula. selepas itu, selitkan tudung yang anda tarik tadi di bahagian korang pin tudung tadi tu. lepas tu, kemaskan tudung anda ya. :)

dah siap! ini-lah hasilnya. sila-lah cuba ya. :)


sekarang nie memang trend pakai pin tudung yang kartun-kartun. untuk style yang funky & happy go lucky, anda boleh memakai pin yang sebegini. cam best kan? :)



October 27, 2009

Lembah Keramat

minggu lepas, semua classmate di jemput oleh Linda untuk datang wedding abang sulung dia. tapi di sebabkan assignment yang berlambak, tak ramai yang datang. pnut dan aku wajib lah datang sebab linda kan gang kitorang. ngehehe~

shai kata, "kalau orang jemput datang kenduri kahwin, kita kena pergi. sebab takut nanti wedding kita orang tak datang"

korang rasa betul tak? aku rasa betul. :)

pnut, wiwie, linda

so, hari hujung minggu ke rumah linda adalah untuk release tension dan lupakan assigment sebentar. di sebabkan lambat gerak dari kolej ke rumah linda atas sebab musabab yang tak dapat di elakkan, kitorang cuma mendandan rambut dengan simple saja.

as usual, Sunsilk sentiasa di bawa bersama di dalam beg. senang, mudah dan ringkas. rambut pun macam pakai perfume sebab bau Sunsilk Leave-On Conditioner nie memang wangi.

oh! ya. aku rasa, jenama Sunsilk nie memang dah sinonim dengan pelanggan. nak tahu sebab apa? sebabnya, tadi masa dekat class, insyirah berdiri belakang aku untuk minta matrix card, lepas tu dia cakap, " waaaaaaa~ Sunsilk. wangi seh". hehe. so, dengan erti kata yang lain, orang tak payah nak tanya aku pakai apa untuk rambut bau wangi sebab mereka dan keluarga mereka sendiri sudah tau mengenainya. well done Sunsilk. tak sia-sia Sunsilk buka pasaran di Malaysia nie selama 53 tahun. *clap *clap *clap

ok. dengan ini, terima-lah gambar pengantin yang sempoi ini.

Bold
groom: ilyasa' ismail, bride: nur liyana sulaiman

hehe. sah tipu. pengantin tarak. tengah ada photo shot dekat bilik pengantin.

* Lembah Keramat untuk tajuk di atas melambangkan kawasan rumah Linda. :)

October 25, 2009

mati. mampos.

2 ayat nie sangat sensitif untuk aku. huhu. *cry *cry

October 23, 2009

Rambut gaya tepi pantai @ laut

ok. hari nie nak share dengan korang gaya rambut yang cam best untuk bersiar-siar di tepi pantai @ laut. gaya rambut nie memang dah ramai orang buat tapi kitorang tetap nak share juga dengan korang macam mana nak buat style rambut nie secara kemas. sebab kadang-kadang bila orang buat gaya rambut nie nampak macam tak kemas sikit.

first of all, i introduce to you all the model for this tip. she's Shafiena @ Pnut.

taraaa!


1st step.
as usual, u all kena apply Leave On Conditioner dulu. Pnut pengguna Sunsilk Damage Hair Reconstruction. al-maklum lah, dia nie memang suka ubah-ubah style rambut. ok! as usual lagi, apply rata-rata ok Leave On Conditioner tu. oh! dont forget to comb your hair. ngehehe~


2nd step.
ambil sikit rambut site tepi kiri dan kanan kasi sama rata. sikat lawa-lawa, bawa rambut tu ke belakang.

3rd step.

apabila ke dua-dua bahagian rambut tadi sudah di bawa kebelakang, simpulkan ke dua-dua rambut tadi like a picture above. see see, jadi tak rambut u all macam tu?

4th step.

next step, ambil sepit rambut cam best u all tu, then sepitkan.

bahagian sisi

bahagian belakang.

sila lihat betul-betul macam mana Pnut sepit rambut tu. see see, sepit rambut u all di bawah belahan rambut kiri dan kanan itu tadi. the reason is, if u all sepit dekat atas belahan rambut kiri dan kanan tu nanti, may be rambut bahagian bawah u all akan terlepas bila u all sepit nanti. and another reason pula, rambut u all akan nampak lebih cantik bila nampak belahan rambut kiri dan kanan tu. kalau tak, tak ada motif la kan nak buat rambut macam tu. hehe. so, that's the motive why we show u this tip because we want u to looking GREAT but not about just looking good.


may be its look so simple,but its useful. for girls out there, dont forget to apply this tip ya!


Discover Sunsilk

Damage Hair Reconstruction
Restore damages hair within 3 days

Hair problem: dry or damaged hair due to unhealthy hair and scalp that result from using products that are not suitable for your hair or frequent use of heated styling tools.

Key ingredients: Olive Serum Nutri-Complex

How it works: the Olive Serum Nutri-Complex reconstructions beneath the hair surface to fill damaged cracks deep inside, layer by layer and strand by strand.

Results: hair becomes smooth and shiny in just 10 days!


sebelum nie rambut Pnut curly tapi di sebabkan ada masalah scalp dia tukar pula kasi lurus and colour sekali pula tu. so, untuk memperolehi rambut bergaya dan tampak sihat, Pnut menggunakan Sunsilk Damage Hair Reconstruction untuk mengembalikan nutrisi rambutnya yang sudah hilang kesan daripada rebonding and coloured.

so girls, WHICH IS YOUR SUNSILK?


Reference: Sunsilk 1 min to great hair GLAM GUIDE

October 20, 2009

20-10-2009

20 TAHUN!

ya! itu saja update untuk hari selasa jam 3:25am bersamaan 20 october 2009.

story later ya.

sebelum tu, meh-meh nyanyi lagu birthday untuk akak nie. ngehehe~

happy birthday to you
makan ubi kayu
isap tetek lembu
tidur dalam kelambu

October 19, 2009

Hati

lagi satu hari je lagi aku akan ke alam penuaan. semakin tua semakin cepat hatinya terasa. jenisnya aku nie marah dalam hati. lepas tu tak pasal-pasal diam memanjang. tu tandanya panas hati @ kecik hati. so, hari nie aku nak luahkan rasa ketidak puasan hati. dari hati ke hati. memang topik nie berkaitan hati. tapi hati ayam memang tak sedap. blueewk~

1st.

aku rasa benda nie bukan aku sorang je yang kena. ramai orang yang dah ada pengalaman macam nie. yes! aku kecik hati dengan kawan aku. sebabnya dah nama pun kawan kenapa nak down kawan. kalau musuh tu aku tak kesah. dorang nak cakap apa pun aku buat dono. tapi kenapa sebagai kawan langsung tak bagi kata semangat? dia tak tahu bertapa bersusah payahnya aku untuk naikkan voting untuk group kitorang. masa group kitorang jatuh rank 7, aku bangun dulu sebelum orang lain bangun, aku tidur pun lepas internet kolej nie limited. aku suruh kawan-kawan adik aku dalam MS, sekolah, awek and who ever they are yang aku langsung tak kenal suruh vote group kita. tak cukup dengan tu, aku sendiri yang pergi cari sehinggakan dalam satu hari tu aku boleh dapat 20-30 vote. walau pun sedikit dan tak setanding dengan group lain, at least aku cuba selagi aku mampu. aku tebalkan muka minta dorang email sana sini. explain dekat diorang itu ini semua bagai yang banyak membuang masa aku. tapi bila 1 hari, 1 HARI saja ok, opportunity tu datang dengan tiba. mungkin dah namanya rezeki, hari kejadian tu.........


email dia sendiri aku suruh dia buat. tu pun still dalam mood mengantuk. aku tau, time tu pagi lagi. sedap tidur. tapi tak salah kalau kau tunjukkan kesungguhan kau untuk menang.

ok. aku sambung balik kerja-kerja voting nie sambil kau tengah isi perut tengok aku sambung voting tu. lepas tu, "aku try verify email yang tadi aku vote. tak boleh." damn! aku bagitau la dia yang voting tu tak boleh pakai.

"itulah satu kelemahan kau"

yes lah! aku tengah down, then kena pula kata-kata penambah semangat macam tu, lagiiiiiiiii lah kan. aku tak marah tau. tapi aku kecewa sangat-sangat. macam nie ke yang di namakan 1 team? down rakan yang lain? mungkin dia fikir aku tak boleh terima kritikan. the problem is, its just a ONE DAY i do the mistake. i can accept their criticism if i do the mistake for many times and why dia tak toleh ke belakang dan imbas kembali apa yang aku pernah lakukan untuk naikkan vote group sendiri? i just wonder, how the others group can get so many votes. i think, it's because SPIRIT of TEAM. kalau dah 1 group 4 orang, masing-masing dapatkan vote masing-masing, mesti lah dapat banyak kan?

sebab hal nie aku diam dengan dia. aku tak nak cakap. sebab aku tak suka. mungkin tu satu kelemahan aku. kita tak cakap, orang takkan tahu. aku hanya meluahkan pada kawan yang aku rasa faham hati aku. sanggup mendengar luahan hati aku yang dorang tahu bila-bila masa je air mata aku akan tumpah. tapi hari nie baru aku ada keyakinan untuk meluahkan even dalam blog nie saja. at least aku try. lepas nie mungkin aku akan cakap lepas. orang tak suka, at least aku dah bagitau. kalau sekarang nie aku yang makan hati, tak salah lepas nie korang rasa apa yang aku rasa.


2nd

peti sejuk. aku malas nak cakap panjang hal nie. kalau dah nama barang kongsi, kenapa mesti tak consider barang orang lain? yes! sebagai student, frozen food tu sangat menyenangkan. sorang beli 1 2 tu cukup la. tinggalkan ruang untuk frozen food orang lain. nie kalau dah beli sampai 5 jenis, lepas tu besar-besar, cantik je frozen food aku tenggek sipi-sipi dekat dalam tu kan. dah lah nanti bila dah membeku, aku dengan saadah yang jadi minah tukang. dah, aku dah malas nak buat kerja-kerja bertukang lagi dan tak nak kemas ice box tu lagi. banyak sayur-sayur or anything yang busuk pun barang korang. hidung aku juga yang kena bau semua tu masa cuci kan. sekarang, AKU MALAS.

akhir sekali, jika ada yang terasa. aku minta maaf untuk hari nie. esok lusa aku luahkan lagi. korang fikir aku suka ke tak bercakap diam diri nie semua? setiap orang ada ego kan? so, fikirlah sendiri. disebabkan sayang korang lah aku luahkan hal nie. kalau tak, sampai graduate pun aku malas nak cot cet cot cet pasal hal macam nie.


* orang kata, jangan pandang ke belakang kalau nak berjaya. tapi kalau nak menilai orang, imbas lah kembali pengorbanan orang itu.

** orang filem pula kata, jangan pandang belakang, sebab ada Hantu. grrrrrrrrrr~ takut mak.

*** tq for my classmate yang supportive banget dalam contest nie.

October 17, 2009

testing 123


testing for my protected entry. password = oppa

Contest Gembira di Hari Raya 2009.

contest nie di anjurkan oleh adikmanis. first time aku buka blog kak ain nie. tengok-tengok je ada contest. rasa macam nak cuba nasib la kan. hadiahnya? dapat duit raya RM50 taw. kalau menang, boleh lah tambah sikit duit nie bila dah hujung-hujung bulan nie kan. kalau dah namanya student, memang macam nie. hujung bulan confirm sesak. tak tau lah student lain kan. hehe.

korang nak cuba nasib untuk contest nie? macam nie taw caranya.

  1. Buat satu entry dalam blog korang tentang contest ni dan letakkan link nye sekali.
  2. Dalam entry tu letakkan SATU GAMBAR RAYA KORANG YANG PALING RIANG, CERIA,HAPPENING, GILA-GILA or anything la. X kisah la, gambar ngan family ke,gambar korang bakar lemang, kacau dodol, main bunga api ke..ape2 la yang korang buat masa raya nih.
  3. Finally, daftarkan penyertaan. Leh letak kat komen or email.

Tu je! kacang kan? kalau kacang sila lah cuba. tengok jadi kacang ke bacang. ngehehe~

* Tarikh tutup pertandingan adalah 30 Syawal.

hari nie baru 17 oct, kira belum sampai 30 Syawal lagi la kan? apa lagi, korang pun sempat lagi nie submit contest nie. cepat tau. jangan takut kalah, sebab dalam hidup nie kita perlu mencuba. kalah menang tu adat permainan lorh. apa yang penting? cuba & cuba & cuba & cuba lagi. :P

olrite.

gambar yang aku pertaruhkan ialah .....................

yeahhh! Rock N Roll di pagi raya. gambar nie adik aku snap masa pagi raya pertama. kitorang baru balik dari kedai. jalan kecik, so jalan kaki je la k. nak drive sangat malas. sebenarnya sebab kereta dah tak boleh keluar, kena block sudah dengan kereta uncle-uncle yang lain. hehehe.

actually nie kira first time aku keluar jalan-jalan di pagi raya dekat kawasan kampung aku. udara segar. sebab tu-lah hati pun jadi gembira di hari raya tahun ini. tahun depan korang pun cuba-lah yer merayap di pagi raya. tapi kalau nak merayap pergi collect dekat jiran-jiran rumah nenek pun boleh. asal korang happy kan. tapi i tak buat oke. i malu. ngehehe.

erm... nak letak 2 gambar boleh? gambar ke-dua ialah gambar cousin & adik aku.

bergambar di atas tanah gambut. dorang ringan, so tanah tu cuma gegar-gegar sikit je, tak ada-lah sampai terjerobos. lokasinya di Pontian ya. rumah cousin nenek aku. budak kecik memang suka bab-bab beraya nie. see see. lihat-lah tangan adik aku tu. tengah genggam duit raya. bila dapat duit raya nie, of course adik aku tersangat happy sebab tahun nie dia puasa penuh. aku sendiri tak puasa penuh. hehe.

aku suka gambar dorang nie sebab lepas 4x snap, baru gambar nie jadi. dorang gigih tau ambil gambar lompat-lompat nie even tengah panas terik. kalau aku, huh! tak kuasa mak. ngehehe~

* raya tahun nie banyak rumah uncle-uncle, kawan-kawan, cikgu-cikgu yang aku tak dapat beraya. ini semua gara-gara kolej yang kedekut cuti. huh! tak nak kawan!

The Bride, Linda. really?

finally, my friend, Linda getting married today. Linda, u lost the DSLR. ngehehe~

and she's sister in law is Siti Salwa, our classmate. oh! dear~ so sweet babe.

this is the last picture that the bride taken with me. W.F.W.M @ Linda

waaaa~ pandai tak aku buat cerita tipu? LINDA yang dalam kad jemputan raja sehari tu bukan WAN FAZLINDA WAN MAHMOOD tapi NOR ROZALINDA GHOZALLI. saja je main-main sebab sebelum nie Linda sibuk uruskan hal perkahwinan abang dia. dia punya busy, macam she's the one who will be getting married. then bila dapat kad jemputan tulis nama LINDA, hah! baru betul kalau dia yang busy sakan nanti. hihi. tapi tu cerita tipu ya.

apa-apa pun, sorry sangat-sangat dekat Salwa sebab I can't attend your brother's wedding @ open house tu. duit cukup-cukup untuk gerak hujung minggu nie pi serbu rumah Linda. zoo negara! waiting for me!!! tapi tengok zoo tu dari luar je sebab duit tarak la mau masuk tengok binatang. tengok bintang free je. alhamdulillah, paling-paling ada juga benda free dalam dunia nie.

aku secara buat joke entry nie walaupun dalam hati nie sebenarnya panas membara. mood panas + marah sangat-sangat nie. grrrrrr~ aku nak tunggu cool down sikit baru cerita.

October 16, 2009

Happy Deepavali 2009

photo taken in Mid Valley

hey! I'm hear the sound of fireworks from my room.

happy deepavali for all Indians in Malaysia.

for my lectures, Ms Ammani, Mr Pillay, Mr Devan, Mr Ramesh and others yang I dah lupa nama-namanya tu, selamat menyambut pesta cahaya tahun ini dengan gembira ya.

* 1 hari tak jenguk luar. memang macam nie la kalau tak ada kelas.

October 15, 2009

wishlist

19 tahun ++ dalam sejarah, baru first time nie aku nak buat wishlist. umur dah nak masuk puluh-puluhan nie banyak keinginan. bak kata ibu, aku pun kira dah nak masuk symptom-symptom penyakit orang tua. aiyoq~


my wishlist
purse from Esprit (red color)
Nikon Coolpix
mp4
Nike shoe
silver ring
gold chain
long cardigan
new teddy bear
new Franck Muller
new glasses

tinggal 5 hari je lagi. wishlist nie untuk simpanan aku dan boleh juga untuk sesiapa yang nak bagi aku hadiah. kononnya lah kan. i tak glamor, tak ada makna orang nak bagi i hadiah u. paling koman, aku akan kumpul duit sendiri dan memenuhi kehendak sendiri. semoga aku di murahkan rezeki yang banyak-banyak. aminnn~

Aku si pekebun

game nie kadang-kadang boleh buatkan kita jadi jahat. menjadikan kita seorang yang suka mencuri, mempunyai hasad dengki, bunuh membunuh & yang paling penting semangat untuk menang. 1 tu je yang bagus. tapi aku tak suka main game bunuh-bunuh. adik aku suka. bila aku tanya kenapa suka main game bunuh-bunuh nie, dia tak jawab pon. fokus beb. bagus3! bila bab belajar tak nak pula fokus. hampeh je.

nak tau aku main game apa?

game dekat facebook je.

Barn Buddy!!

sangat kanak-kanak kan? tapi banyak orang tua je main game nie. budak-budak sekarang belum pandang facebook. diorang masih meroyan dengan myspace. adik bongsu aku je advance, tak ada myspace tapi terus main facebook. gerek lah kau adham. yeahhh! hehe.

nak tahu tak. habis puasa tuari, aku dah niat memang tak nak mencuri lagi dekat game nie. orang curi tanaman aku pun aku fikir tak apa. aku halalkan. sanggup nie aku tak buka tanaman orang lain. tapi bila sekali dah buka, kena pula tanaman dorang baru je harvest & ranum-ranum gitu. tangan aku memang gatal je nak mencuri. dan akhirnya, sampai sekarang nie, aku masih mencuri. kepada kawan-kawan dalam fb aku, sila jaga tanaman anda dengan cermat. on time tu sangat penting ye. itu tips bagi sesiapa yang nak dapatkan duit banyak-banyak dalam game barn buddy nie.

pesanan untuk diri sendiri, mari kita mencuri tanaman oranggggg!!! yeeeeehaaaaa!

* kadang-kadang anjing dalam barn buddy nie macam tak berfungsi je. membazir aku beli makanan kau sampai 240$. huhh! aku tak bagi makan karang baru tau.

October 12, 2009

Crying like a baby

she make me cry.

i dont blame you 100%. i love u so much. i cant live without you.

you are my heart, my soul and my air.

i hate a forgiveness that you ask from me, because

you are my sister, RAI!

i love you so much! i love you since i born in this world.

i need you in my life.

and here, i'm the one who need ask the forgiveness from you.



Your younger sister,

Afeeqa Ramlee

October 10, 2009

Rumah ter'tutup'

bila raya, orang sibuk sakan buat open house. tapi berlainan dengan rumah i ye. rumah i tertutup. tapi tak adalah tertutup sangat sampai orang dah datang tak kasi masuk. yang dijemput ialah budak-budak office ayah, team badminton ayah, sedara, kawan Aizat (paling cepat datang, paling lambat balik), sorang bf aku (tak kan la 2 pula, nak matiiiii??), dan sorang kawan aku yang di import khas untuk dipinjamkan kudratnya. tiap-tiap tahun memang bos kena buat ya open house untuk budak-budak office, kalau tak nanti pekerja yang kekwat akan sound, "hai cik Ramlee, bila nak buat open house". tak cukup dengan open house, ada yang nak duit raya sekali. hello aunty, bagi anak u je duit raya cukup la. bonus pon sudah dapatkan? kita bukan kedekut, tapi sila-lah memahami. bos macam korang gak, nak beraya banyak pakai duit.

ok. episod rumah tertutup ini bermula seawal jam 7am oke. tapi aku sempat online kejap sementara ibu dengan ayah pergi Econsave ke pasar gitu-lah. bila my parents dah balik........

start!!!

potong memotong dipotong.

aku pujuk Adham untuk tolong kikis carrot dari dia doq mengadap game je dekat PC. mood dia baik, so dia tolong. tapi carrot jadi buruk hokeh. huhu~







jari aku keras. macam dah di simen.



nampak tak benda gulung-gulung colour putih tu? itu la benda yang buat jari aku macam di simen lepas aku potong benda tu bulat-bulat. benda tu di perbuat dari tepung beras dan nanti akan jadi Laksam. pernah makan tak?



apa lagi yang belum siap ek. ermmmmm......


dengan muka cool dan dalam hati berkata, " oh ya! kuih yang di order belum sampai".

and the guests are .....


opss! ini penyambut tetamu. Encik Ramlee.

why i choose Aizat's friend picture? sebab dia selamba bersila dekat luar. cool babe. + dia handsome. haha! correct reason. :P




gambar my guests semua budak kecik kan. hihi. because i love kids. gambar lain ada, tapi tak masukkan dalam laptop. mak malas nak cucuk-cucuk masukkan gambar nie. pakai yang sedia ada ajo.

actually, aku tak merasa pun suasana kekecohan rumah terbuka nie time ramai tetamu yang datang. sebab aku hantar saadah balik simpan ringgam. rumah dia ada marhaban esoknya. tak apalah, tak ada rezeki. cuma the 2 big boss family je yang tunggu sampai aku balik. adalah diorang tunggu sampai jam 10pm. maaf ya my uncle's and aunty's. tahun depan insyaAllah ada lagi. dan wie pun may be berkesempatan pergi open house rumah uncle's and aunty's. tahun nie enggak bisa, sebab ada kuliah. tahun depannnnnnnnnn......kita enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...