October 28, 2009

Fesyen selendang dari tudung biasa

anda rasa bosan dengan pemakaian tudung biasa? anda mahu memakai selendang? tetapi belum ada koleksi selendang? jangan risau. anda boleh cuba mencubanya dahulu dengan memakai tudung biasa menjadikannya style selendang.

are you ready girls?

let's start!
mula-mula, lipat tudung anda menjadi 3 segi. pin kan tudung anda jadikannya sebelah pendek - sebelah panjang.


selepas itu, ambil bahagian tengah tudung anda, dan tarikkan ke belakang. time nie part lilit melilit dah nak mula dah.


ok. lilitkannya di bahagian atas kepala anda. molek-molek ya.

dan bawakannya ke bawah semula. selepas itu, selitkan tudung yang anda tarik tadi di bahagian korang pin tudung tadi tu. lepas tu, kemaskan tudung anda ya. :)

dah siap! ini-lah hasilnya. sila-lah cuba ya. :)


sekarang nie memang trend pakai pin tudung yang kartun-kartun. untuk style yang funky & happy go lucky, anda boleh memakai pin yang sebegini. cam best kan? :)



4 comments:

yanalolu'xx said...

uwah... wiwie hebat dan sangat cute memakai tudung..

teruskan..

Afeeqa said...

nampak segak kan? ngehehe! :))

zurinaATTICHITUCUK said...

model tudung majalah muslimah :)

Afeeqa said...

hoyeh! haha. model muslimah yg mukanya agak brutal. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...