February 13, 2010

watak i, sebagai bomba wanita


apa mamat ni buat? hanya dengan memakai boxer sambil memegang baldi dan terpacak di tengah panas?


semalam surau depan rumah i terbakar. tidur i pun jadi terbantut. baru je nak terlelap time tu. i bangun, terus ambil tong air untuk siram bunga ibu i, i jirus dekat api yang belum marak tu. walaupun time tu i cuma pakai t-shirt dengan kain batik. i redah je. nasib la orang tengok i macam mana pun. janji i dah berbakti. ibu i memang seram la, sebab takut kain batik i terburai. hehe.


kawasan rumah ada pak guard pun tak guna. guard tu lalu sebelah api tu, tapi dia buat dont know. lepas tu lepak tempat redup. lepas api tu dah padam, baru kau sibuk nak tanya berita kan?! aishhh~ marah dah ni. i rasa, orang taman i ni bayar duit security ni macam membazir. kes kecurian still ada. yang diorang tau, round-round mengabiskan minyak motor.

guard baru tak best. sombong. tak mesra alam. angkat tangan pun malas.

i lebih sukakan guard Nepal yang lama. murah senyuman. mesra alam. tolong menolong. guard lama, mana lah perginya korang kan. huhu.

2 comments:

durianjawa said...

omg?
wie?
kain batik?
padam api?
oh!oh!oh!

haha..
acah je..
aku bc pon aku risau
risaukan kain batik ko..
haha..
kalo terlucut, terus api tu padam.
malu dia nk tgok ko..
haha..

*psss, gua guwau.jgn tersentuh sgt.

Afeeqa Ramlee said...

hahahah. ak pon tkt gak kalau2 kain batik ak terlucut. dh la pki ikat mcm kain telekung je. ihihihi.

* ak xtersentuh pon la. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...