January 25, 2010

ayah i, hero i

secara jujurnya, semestar kali ni i agak sengkek. poket kering kontang seolah berdebu mengalahkan gunung sahara.

seawal semestar lagi i dah makan maggi. nasib baik semestar kali ni pendek. sebab tu i baru makan 2 jenis perisa maggi dan 2 brand maggi yang berlainan. kesemuanya 15 packet. tapi ada lagi 4 packet belum di masak. kalau i pergi x-ray perut i, mesti dalam perut tu nampak maggi curly-curly plus cili padi.

ni dah hujung bulan. dalam bank ada rm90. dah terpakai rm10. sepatutnya simpan rm100 untuk bayar l'phone yangggggg zzzzzz. hutang topup rm30. photostate assignment, file pink, etc semua tak tau berapa lagi. dalam Mrs. prit ada rm20. hari nak survive ada lagi 5 hari. tu pun tak confirm duit MARA masuk ke tak.

dalam otak dah asyik fikir, ayah je la sumber nak dapatkan duit. ayat apa nak mesej pon tak tau. siap tanya kak fiza lagi nak bagi ayat apa. last-last, gamble je la.

"ayah. nanti ayah masukkan duit ea? duit wie dah habis. huhu"

ting ting ting ting ting <----- bunyi magic box menandakan ada mesej masuk.

ayah reply,
"jgn nangis... nanti ayah masukkan"


lokasi: bukit merah, Laketown Resort
hero: encik ramlee


hehe. hati berbunga-bunga. senyum sampai nampak taring.

"ok ayah. tq so much"

beberapa minit kemudian. . . .

"dh masuk rm150"
"ok ayah. tq3. :-*"

siap kiss tak menahan. rasanya bila dah besar ni, pernah sekali je kot kiss ayah. tu pun sebab ibu yang suruh. hehe. mak segan la nak kiss ayah. sebab ayah nampak muda. nanti orang fikir pakwe. lalala~

yeeeehaaa! i dah boleh fikir hari ni nak masak apa. kuew teow goreng? spaghetti? semuanya perlu berasaskan mee. sebab i dah 2 tahun lebih tak beli beras. kalau terasa nak makan nasi, baru la pergi beli nasi campur dekat luar.

so, konklusi untuk hari ini, ayah i hero i. bila ada masalah je, ayah akan muncul. hahaha! actionnnn kamen!!!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ untuk ayah

6 comments:

Putri Ramlan said...

aduh ular, besaqnya!

Afeeqa Ramlee said...

besar punya! hehe. ular kecik2 pula bersepah dlm pasu. ihihi.

hazlynda kushairi said...

anak ayah nih! hehe
gudluck ek.
ayah bagi duet segere supaye belajo rajin-rajin, score 4flat ek (=

Afeeqa Ramlee said...

adeh kak. 4flat tu susah sikit nk achieve disebabkan masalah2 yg tertentu. :(

susudalambotol said...

tolong jauhkan saya dari semua binatang yg tak berkaki, please.

Afeeqa Ramlee said...

hoho. sy lg xberani dgn semua jenis binatang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...