January 22, 2011

benda/perkara bahaya bagi kanak-kanak di shopping complex


khamis lepas, family aku pergi JJ Tebrau sebab nak beli barang untuk adik-adik aku. budak seusia Rafif memang lah suka kalau kita lepaskan dia berjalan sendiri dekat dalam shopping complex tu. tapi mereka boleh terdedah kepada benda/perkara bahaya yang sangat popular seperti kena culik dan kaki tersepit dekat escalator.


lagi satu benda/perkara yang berbahaya untuk mereka ialah cermin transparent. hari tu, Rafif tengok-tengok kedai Crocs yang bertentangan dengan kedai Harris ni dari luar, sebab kedai Crocs pun guna cermin transparent macam Harris juga. kasut warna-warni, mesti lah budak kecik suka kan. tiba-tiba, aku dengar bunyi "dong.." sah, Rafif langgar cermin tu. dia tak nangis, maybe sebab masa tu dia jalan je masa langgar cermin tu, aku pun buat tak tau je lah. lepas tu, aku tengok dia ke depan sikit, lari laju-lajuuuuuu " dongggg ! ". haaa. amek kau. terus pegang dahi budak. melalak tak sudah lepas tu.

cermin transparent macam ni memang bahaya. bukan untuk budak-budak je, orang dewasa pun kadang-kadang boleh tak perasan.

4 comments:

ding dong bell said...

alolololololo.............
cian nye rafi.. makcik die mne nie? kan dahi da jendol..hohohoho

ding dong bell said...

alololololololo.............
ciannye rafi.. mne mkcik die nie.. da jendol da dahi rafi.

fathiahRAIHANA said...

rasa syahdu r pulak bc part blaga dinding tuu . kesiann budak tu . ngee ~

Afeeqa said...

wan: makcik dia memandang dr jauh je kerenah dia. hahaha.

fathiah: memang kesian, tp kelakar pun ade. hehe. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...