February 11, 2011

cousin's day

selepas beberapa perbincangan, cucu-cucu Wak Sarkan & Hamidah berpakat memilih tarikh & aktiviti yang sesuai untuk semua peringkat umur. al maklum-lah, cicit pun join sekaki. 

D-day nya ialah 3 Februari 2011. berkumpul di rumah aku pada jam 10:30am. minta maaf. tuan rumah agak lambat sebab keletihan selepas berfoya-foya dengan rakan-rakan semasa muda-mudi semalamnya. hehe. ampunnn sepupu-sepupu ku.

aktiviti 1
pung pang pung pang, jam 12:30pm baru keluar rumah. terus cari tempat lunch. tempat paling sesuai untuk memenuhi citarasa 10 orang punya makan ialah di food court Tesco Plentong. 


bagusnya tempat ni sebab ada play land. jadi Rafif boleh lah main-main masa kitorang isi perut. terima kasih Acik Izni sebab teman Rafif main. :D



sizzling ialah menu pilihan aku kalau makan dekat mana-mana food court. :)


bergambar? haruslahhhhhh.........


"bla bla bla . . . baper hinci heels ko nie nyah oii. mendongak mak tengok ko tauuu" . hihihi. abang bergurauuu. :p

aktiviti 2
plan awal kitorang nak main archery dekat Danga City Mall, tapi apakan daya, cuti raya cino lah pulak diorang ni. yang ada paintball, mana sesuaikan. so, bowling ajo lah.


Rafif dah semestinya tak nak duduk diam.

sebab,

banyak tugas Rafif bila ada dekat bowling ni. di antaranya,

memilih bola yang sesuai untuk Mummy,

memastikan skill Nana tak lari,

angin yang cukup,

dan pada masa yang sama, masih lagi memerlukan bimbingan dari jurulatih.

besar kan tanggungjawab saya?

sebab tu ramai gegirls yang sukakan saya. :>

1st game.

2nd game.


aktiviti 3
disebabkan faktor cuaca yang tidak menentu, kitorang decide untuk pergi Istana lama dulu. tak ada benda lain la nak buat kalau dah pergi sana. mesti lah bergambar kan. hehe.

kalau tak silap, bukit yang tinggi macam ni Rafif naik sendiri. siapa yang larat nak dukung kan?

cuaca sudah mendung,


tetapi hati kami masih berbunga ceria ! 

bowling manager yang sudah pandai membawa diri. :)


kitorang tak lama pon dekat istana ni. lebih kurang 20-30minit je. lepas tu dah hujan renyai. so kitorang turun dan menuju ke destinasi yang seterusnya.


aktiviti 4
lokasi seterusnya ialah Bandar Baru Uda. tujuannya ialah untuk memberikan impak maksima pada hujan yang sudah turun.


karaoke bebeh! sangat murah. hari tu ada promotion untuk bilik standard, RM5. tapi kalau nak bilik standard, kena que la yer. disebabkan ahli yang ramai dan cuma ada 1 sahaja bilik yang kosong (bilik vip. cewah!), kitorang layan jek. murah yer. RM12 sejam. so, sesi berkaraoke diadakan selama 2 jam.

aku rasa tempat ni bagus sebab,

kerusinya yang selesa,

skrinnya yang besar,

dan tempat guling yang strategi.


aktiviti 5
aktiviti terakhir untuk hari yang panjang. penutupnya berakhir di,

mama chops papa grill.

9 chicken chops,

1 lamb chop.




Kak Jie & Rai gilir-gilir pangku Rafif yang sudah ketiduran.

pheww~ 
entri yang panjang untuk hari yang panjang.
sekian saja untuk hari ni.
aku nak pergi tengok Hodong dekat KBSW. 1  이일 (1 bag ill)

annyeong~

8 comments:

nadia sallehudin said...

wie... karoke kt bbu kt mne? best nye. jum pegi len kali. mau karok mcm hri tuh.........

lg stu, nti pas karoke kite ley g mkn kt bbu jgak!tmpt western. lg murah+sedap!

nadia sallehudin said...

wie... karoke kt bbu kt mne? best nye. jum pegi len kali. mau karok mcm hri tuh.........

lg stu, nti pas karoke kite ley g mkn kt bbu jgak!tmpt western. lg murah+sedap!

nadia sallehudin said...

wie... karoke kt bbu kt mne? best nye. jum pegi len kali. mau karok mcm hri tuh.........

lg stu, nti pas karoke kite ley g mkn kt bbu jgak!tmpt western. lg murah+sedap!

nadia sallehudin said...

wie... karoke kt bbu kt mne? best nye. jum pegi len kali. mau karok mcm hri tuh.........

lg stu, nti pas karoke kite ley g mkn kt bbu jgak!tmpt western. lg murah+sedap!

nadia sallehudin said...

wie... karoke kt bbu kt mne? best nye. jum pegi len kali. mau karok mcm hri tuh.........

lg stu, nti pas karoke kite ley g mkn kt bbu jgak!tmpt western. lg murah+sedap!

Afeeqa said...

wah! Mmg excited sungguh kwn aku nie. Hehe. Olrite wan. Tggu aku da keje la ea. Skrg dah pokai. Huhu. :(

nub said...

jeles!!! hahahah

Afeeqa said...

hahah! haruslah jeles. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...