March 23, 2011

perkahwinan bukan permainan




tahniah sekali lagi untuk Hidayah & Hafiz. selamat pengantin baru, semoga kekal bahagia ke anak cucu.
ini entri pertama pasal wedding kawan aku sebab ini lah pertama kali wedding kawan aku yang aku pergi. sebabnya, pertama, sebelum-sebelum ni, ramai kawan kahwin masa aku study, di mana masa itu aku berada di Negeri Sembilan. kedua, aku kerja shift masa tu. ketiga, bertembung dengan planned yang lebih awal di buat bersama keluarga. ke-empat, ermm, dah tak ada alasan. insyaAllah, kalau di jemput, akan ku bertandang. aiceceh!

soalan,

A: "wie, bila kau nak ada pakwe? nanti boleh beli benda ni, cuteeeeee"
B: "wiee, bila kau nak ada pakwe ni haa?"
C: "wieee, dengar cerita tahun depan nak tunang?"

jawapannya,


merengek! haha. berzaman woo. makan tahun aku rasa. entah-entah, zaman orang dah pakai robot untuk di jadikan maid pun aku belum kahwin lagi. lagi pun, tak kan aku nak serkap jarang je kan?
kahwin tu hal serious. sangat serious. *konon.*
sesiapa yang lebih muda dari aku, jangan segan-segan. kahwin lah dulu yer. 
terima kasih.
kahwin jemput-lah ye. kalau sudi menjemput, hantar kad kahwin dekat rumah.
jangan-lah moden sangat sampai invite pun dalam alam maya.
i rasa macam mimpi pula nanti. betul ke i di invite? eh betul ke? atau, ajak-ajak ayam kah mereka itu?
bukan apa. i pernah dapat respond dari kawan yang lain, "eh segan laa. dia invite aku ke? dia tak tagged aku pon."
haaaa. sapo nak jawab tu haa.
yang dah lepas tu, boleh di maafkan. yang bakal menyusul tu, faham-faham lah ye.

renung-renungkan, dan selamat mendirikan masjid !

4 comments:

♥e'in♥ said...

ye............. t aq jemput ko laa.. haha..

Afeeqa said...

hahaha. ye, terima kasih. hadiahnya mesti ko dh tau ape. haha! ;p

tyha sarkawi said...

so sweet . HAHA

Afeeqa said...

aiceceh wife eddy nie. hehe. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...