April 23, 2009

Menara Condong Syiling & Perfume





Duit syiling ni sebenarnya aku susun meninggi je dekat atas meja. Malas nak masukkan dalam tabung sebab nanti kerja aku mengorek tabung tu juga. Then, pagi tadi aku tengok la keadaan syiling aku ni. Mana lah tau kalau-kalau ada hilang setingkatkan. Bukan orang lain yang ambil, tapi Tuan empunya syiling sendiri lar kan. *ngeeee..

Dan ini lah hasil struktur pembangunan syiling aku. Condong menghala ke.........ermm..aku tak check la feng shui dalam bilik aku ni. Kecondongannya agak lembut dan lemah gemalai. Haha! Nanti aku nak try susun semua duit syiling dalam tabung aku pula. Kasi lagi tinggi dan mantop! Kalau ada arkitek yang nak reka bangunan ikut idea aku ni, sila la menjadikannya sumber inspirasi. Kalau dalam realiti bangunan boleh di dirikan macam itu la kan. =)


White Musk from The Body Shop.

Perfume tu orang yang bagi dekat aku. Dia ni dulu satu group orentation dengan aku. Aku dapat perfume ni masa kitorang keluar pergi Mid Valley. Aku melayan kerenah dia yang asyik mengajal tak sudah. Tapi, itu lah first and last kitorang keluar. Mungkin sebab aku menolak cinta dia mentah-mentah. Terseksa sebenarnya keluar dengan dia ni. Tapi aku ikhlas berkawan dengan dia walaupun dari Kolej nak ke Mid Valley ambil masa 5 JAM nak sampai ok! Tak macam panas pula bontot aku duduk dalam kereta tu.


Perfume tu dah nak habis. Kalau nak pakai pun kena tonggeng sana sini dulu. Tapi tengok, aku still simpan ok pemberian orang tu. Sampai sayang nak pakai pun ada. Aku pakai time exam saja sebab bau dia buat aku rasa tenang.

Aku appreciate semua barang yang orang bagi dekat aku. Walaupun korang bagi aku belon, lepas tu belon tu kempis, aku still simpan belon yang kempis tu. Tapi kalau dah si *KD ni masa birthday aku just topup kan aku, tu pun jenis yang masukkan terus macam mana aku nak simpan dol. Lain la kalau kau bagi kad topup. Memang aku simpan kad topup tu.

So, kau jangan la nak menuduh, canang dekat orang ramai cakap aku yang buang hadiah yang kau bagi. Bongok! Dari kau menambah pahala untuk diri aku tapi tambah dosa untuk diri kau, baik kau simpan saja niat busuk kau tu. Next entri aku akan post barang yang aku bagi dekat kau, lepas tu dengan senang hati kau campak dalam tong sampah. Mungkin orang cakap aku pengutip tapi aku tak kesah. Sebab aku jenis yang MENGHARGAI BARANG. Bukan macam kau, virgin coconut.


*KD ialah Kelapa Dara yang di gunakan oleh budak perempuan ni untuk melebatkan rambut dia.

2 comments:

zuRyna said...

haha..virgin coconut...

comel gler name tuhh..
:p

Afeeqa said...

well.
tuh name ubt nk lebatkn rambut.
hihi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...