March 31, 2009

Baby oh! Baby

Novel Ahadiat Akashah : Kasyah, Legenda Berakhir. Dah lama aku cari buku ni. Akhirnya, masa pergi MPH Midvalley baru lah ada. Itu pun nyaris-nyaris give up nak cari buku tu sebab tak jumpa. Thankz a lot Chort sebab tolong carikan untuk aku. Buku untuk filem KAMI ini pulak, aku ternampak dia kat rak paling atas sekali. Macam tak nak jual je kan. Disebabkan aku rasa ketinggian aku ni masih tak cukup untuk capai buku tu, aku minta tolong Phaliq untuk ambilkan. Dia pun kena jenjet masa nak ambil buku tu. Bila dia da ambilkan, aku pula kekwat bagai, nak yang masih bersampul plastik. Hehe. Sorry again Phaliq. Btw, buku ini cuma ada 1000 keluaran. So, aku adalah pemegang naskah bernombor 669.


i love my mom!

baju brand Afeeqa. *tipu*

Barney yang nyaris jatuh katil.

Actually, masa aku jalan sorang-sorang sementara nak tunggu Chort habis lepak dengan member dia, aku fikir nak beli jeans baru. Aku masuk Jusco. Level kanak-kanak pulak. Tapiiiiiiii! Ada sale ok. So, aku rembat Barney nie. Then aku call kakak aku, aku tanya dia nak apa. Dia kata, baju baby yang siap sarung kaki sekali tu comel. Lepas tu dia nak sarung yang boleh tutup kepala baby. Aku offer satu dia demand nak dua pula ea. Tapi tak apa, 3 barang yang aku beli itu semua khas untuk anak buah aku yang pertama. Agaknya apa lah nama yang kakak aku nak bagi dekat anak dia kan. Nak letak nama mula dengan S dan R ke?? Huhu. Aku sendiri tak tahu. Hari nie Rai pergi buat check out baby. Hope semuanya baik-baik saja.


hanya 5 barang saja merupakan watak utama. lain-lain hanya pelakon tambahan.

Kesimpulannya, duit yang aku keluarkan rm100 tu habis untuk 1 hari saja. Semuanya aku labur untuk kesemua 5 barang nie termasuk la makan malam sekali. Baki 10 sen masuk tabung. Nanti mana lah tawu kot-kot anak sedara aku nie ikut perangai aku yang suka menabung nie (esoknya korek tabung balik). =)
For baby, sorry sebab your hiphop hat Barney da rasmikan dulu. Haha! Hiphop la sangat. Sorry again baby sebab Barney tu *akak da bawak tidur dulu. Hehe. Kalau bagi awal-awal dekat your mummy ada gak karunk dia yang rasmikan dulu taw. Jalan selamat, *akak la yang pakai dulu. Hehe. Padan muka kau baby, pakai barang terpakai.


pssst: baru aku tahu kenapa ibu-ibu suka beli barang untuk anak dari diri sendiri.

12 comments:

✖Si rantenG✖ said...

npe 10 sen tu xbli gule²?
genap kn rm100...

hehe..

KhA!RuL said...

knp???

Mohd Nazemy Ibrahim said...

hahaha
cume barang itu?
hahaha

Afeeqa said...

si ranteng: sbb kat Mid xde jual gula2 seposen. hihi.

khairul: sbbnyer kan, org tua kita mst utamakan keperluan kite dlu sbelum lgkpkn keperluan diri dorg.

sbb tu la mule2 i nk beli jeans, but ble pk psl baby troz nk bli tok baby je smpi xbli toq dri sndri pun.

Afeeqa said...

nazemy: jadi la 2 dr xde an? hehe.

durianjawa said...

huhu..
xpe wie..
aku taw kaw nk sgt buku ahadiat tu..sebab tu aku usahakan juga cari kt kedai buku yang semak nak mam tu..
huhu..


cane kandungan rai?
oke aje kan?
hope mcm tu lah..
wey,kaw bukan akak dol...kaw mak cik ler..
sajak je gelarkan diri akak..
muahaahahah!
sengal ;p

zuRyna said...

wah~

wiwie is a smart money spender.

:)

Afeeqa said...

durianjawa: hehe. thankz again k. hahaha! xkire2! ak nk dye pggl ak akk gak. xjao pon k umur ak n baby tuh t. hahaha.

akk ak ok je. muntah2 still ade ag siket2. ag2 klo byk bejalan.



zuryna: yeah! aku mmg begitu. haha. mklom la, ank graduan ukm an. bajettt! hihi.

yanalolu'xx said...

wie..ntuk aku ko shoppin kan ape?
sok aku tuntut oke..
n satu lg nak pinjam buku kami tuh..
kami kan..buku mu, buku ku jua..

;p

Afeeqa said...

haha.

ak ngak bli apa2 pun utk kamu.

len la klo kem duet den t ak blikn.

hehe. maw pinjam ka?

leh. tp lmbt sk8 la sbb skunk nie

pon ak bru bc page 28. :)

Q. Qodoq said...

Babe! Itu last novel after Katerina ke?

1st: Lagenda Budak Setan
2nd: Hikayat Cinderella
3rd: Katerina

It this the conclusion from all those three novels?

Afeeqa said...

yup2!Lagenda Berakhir is de last novel.
but i rs Hikayat Cinderella xtemasuk skali lorh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...