March 17, 2010

kak long & abang khai engagement

ini baju ke-dua yang di jahit oleh moksu i. baju 1st, hampeh. jahitan tak kemas dan ada terkoyak lagi. beli kain je dah beratus. tempah buat lagi. lepas dia dah buat, siap letak label kedai dia lagi padahal jahit tak senonoh. publish dekat sini kunk, terus tak ada orang nak tempah dekat u tau nyonya.


chef hari tu ialah pak long sendiri & nenek. assistant chef pula makcik-makcik yang datang. masa kakak i kahwin, pak long la yang masak. expert in nasi ayam. :)


mak andam ni kata dia pakai kebaya masa dia muda-muda. kira badan masih maintain la accept one thing, katanya. hehe.
dalam kereta kak long padam gincu tu. sebab gincunya macam tak rata & pecah-pecah. i tak berapa minat make up yang mak andam ni buat. eye shadow orange blend dengan colour ape tah. lepas tu bawah mata pakai colour biru. gincu pink. dia kata kalau make up orang bertunang ni suam-suam je, tapi colour yang dia pakaiiiiiiii. harammmmm. tak suka i.

iera (adik kak long), me, & izzati (anak moksu)

mak ngah, mak uda (ibu i), & moksu.


"i'm Khai fiancee!" . kak long i Rosma. hehe.

"i'm Hamidah husband!"

i rasa kak long i balas lebih dari mencukupi. sampaikan kek yang letak dekat rumah sedara pun boleh tak ingat. nasib baiklah sedara tu ingat. kalau sedara tu tak ingat, lepas dorang balik memang kekah lah kek tu jawabnya. haha.

hye abang khai ! awak nampak macho dengan batik Indo. pheewit!! hye kak long ! sorry tak perasan ada kat sebelah. hahahah.

i rasa dia boleh jadi sepupu yang 1 kepala. raya nanti boleh main tembak-tembak dekat reban ayam atok. kitorang nak rasa juga pistol polis Singapore macam mana. ;P

kak long ialah anak sulung pak long & mak long. cucu sulung dalam family Sarkah & Hamidah. so, majlis tunang pon besar besaran sikit. yang baju belang tu, bukan adik kak long. iera sorang je adik kak long. si baju belang ni adik i yang that day asyik mengadu sakit tengkuk je.

majlis pertunangan kak long berakhir dengan sempurna. abang khai pun macam tak nak balik je hari tu. hihihi. sabar ye abang khai. setahun je lagi. alright. sekarang nie turn i pula di soal dengan soalan typical nenek-nenek tersayang, "ekau bilo pula?" .

hehehe. ada lagi sorang gadis yang lebih tua dari i. so kita kasi dia jalan dulu la ea. tak baik langkah bendul ni. hahahah!

peace nenek-nenek. ♥ u. jangan asyik cakap nanti dah tak ada bila turn wie pula bertunang. sedih tau. :(

- 6 March 2010 -

7 comments:

Zua,and i talk football.all time. said...

kau bila nak kawin lak ? haha

Afeeqa Ramlee said...
This comment has been removed by the author.
Afeeqa Ramlee said...

hehe. tettt. next question pls.
calon husband tu belum nampak bayang lagi la zua. haha ! :))

sophisticated bridezilla said...

congrats to kak long. erk, nanti time yu akan tibe juge dik (=

wiwie lah ! said...

aminnn. tapi bila masanya, itu kita xtau. hehe. ;)
apa yg pasti, wedding day akak dah ditetapkan. hehe. :D

kupu-kupu_cinta said...

hahaha mcm best je tunang ni. ihihi

Afeeqa said...

tu la. macam best kan? wie pon kalau boleh nak bertunang, tp xde sape nak. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...