March 19, 2010

Legenda college = budak liar



Legenda College = budak liar. dengar macam sinonim.

itu pendapat orang ramai. tapi kan, ada awak perhatikan budak-budak dari Poli, U, or college lain?

awak yang belajar dekat Poli or dekat U tu, tak ada masalah sosial ke? baik sangat ke budak-budak dekat situ? video "sosial" atau "liar" dekat youtube, student mana paling ramai?



awak tau ke life kami macam mana dekat kolej ni? pernah datang sini? pernah bergaul dengan budak-budak kolej ni?

yang buruk semuanya kena dekat budak kolej kan? sampai je berita tu dekat telinga korang. nampak je salah kitorang.

tapi awak tak nampak budak-budak kolej ni menjadi bilal setiap kali masuk waktu solat, pergi ke surau, atau dulunya berasak menaiki bus semata untuk ke masjid berdekatan bagi menunaikan sembahyang Jumaat, dari yang free hair terus memakai tudung, membuat solat hajat untuk kecemerlangan dalam peperiksaan & macam-macam lagi lah.

memang ada antara mereka yang agak social terlebih. tapi itu hidup mereka. masing-masing dah besar. saya tak kesah if makcik pakcik yang membangkitkan isu ini. tapi ini, awak? orang yang bukan saya baru kenal. remaja pula tu. bukan awak pun 2x5 je ke dengan remaja-remaja yang lain? atau sebenarnya awak memberi maksud liar tu untuk diri awak?

ops! sorry. awak tak boleh tau banyak tentang kami. sebab kami "private".

kepochi!

14 comments:

Zua,and i talk football.all time. said...

aku rasa patut dorang buat lawatan sambil belajar ke sini lah. baru dorang tau hidup kat sini mcam mana. kalau tak mulut main bedalje.

butterfly said...

taw xpe! die tak pnh nk msuk kolej kite..suke suki je nk ckp mcm tuh..

bkn die sorg..ade lah lg org yg mcm tu aku jumpe..bila aku tnye..pnh dtg cni ke..
jwpn bangang..
"x pnh..dgr cite org je!"

huh..WTF?

wiwie lah ! said...

zua - yeah ! time macam nie la tourism malaysia perlu memainkan peranan. :)

hajar - tu la. typical melayu. kasi masuk je semua yg org gosip kan. terus hot je kolej kita. hehe.

fag habes kot.

Encik Mimpi said...

gile la kolej yg penuh kontovesi nii haha

wiwie lah ! said...

gile segile gile nye. haha !
tp kami warga kolej xgile ye. kami rock ! :P

Zurina Majid said...

tak patot budak tu ckp cmtu.

suke suki die je..

mcmla die tu baik sgt~

wiwie lah ! said...

gile lah klo patut. mmg xpatut langsung ! :)
dia sgt xbaik lol iena. ko pon kenal dia.

yanalolu'xx said...

ehem2..
skrg kitowang bukan kolej lg..

Linton UNIVERSITY college..

tu je nk ckp..

by!

:D

MrS ShaHriL said...

xsuma nye dak kolej ni xbgs kan....n xsumanye dak U ngan poli tu sumanye bgs...

wiwie lah ! said...

yana - betul tuh. meleleh la dorg bila tgk certificate kita tuh nnt. hehe.

mrs shahril - setuju sangat2. :)

kumbangkecil said...

asal legenda je, buruk. sbb nigga lah, sbb sex video lah. so, college lain mulia sangat tade benda2 tu.

memang lah kolej ni teruk, but itu management tak bermaksud student kat sini sama teruk dengan management.

plus, one things i realized, friendship di kalangan student2 sangat kuat. and for me, dekat kolej ni lah i jumpe kawan2 yang terbaik yang i pernah ade.


suka gila dengan entri ni. 5 stars la wie! ^^

wiwie lah ! said...

senang cerita kan, mereka yg otak mcm xberpelajaran memang macam tu lah fikirannye.

terima kasih que utk star itu. ;)

kupu-kupu_cinta said...

btul kata kamu tu wiwi... haih..
asal bdk kolej je dikatakan teruk...
x thu nk kata apa dah. ada lagi pandangan mcm tu kan...

Afeeqa said...

xpela. kita yg study dkt kolej nie, just focus je ok. abaikan kata2 org tu. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...