March 24, 2010

kitaran makanan i


sekarang ni, kitaran makanan i agak kelam kabut dan pelik. i pun jadi pelik walaupun dah biasa. mungkin sebab bila orang tanya dah makan belum, and i explain, dorang pelik. lepas tu terus i pelik. eh? pelik sungguh la. ini semua gara-gara rambang mata tengok makanan dekat pasar malam. mungkin itu pasar malam yang pertama bagi i untuk semestar baru ni.

kitaran makanan i:

1. hari rabu (pasar malam) - i beli mee jawa dekat kakak sweet. dulu muka kakak ni garang. lepas dah ngam ngam choii, sengih aje kejenye. hehe.

" akak, saya nak mee jawa satu ! hehe. "
" satu je? "
" hari ni saya sorang je kak. "
" hahahahaha!! " <---- akak tu ketawa besar. mesti dia fikir bukan-bukan ni. hehe. notty tau.

jalan-jalan, ambil bau, ambil asap. jalan-jalan lagi, uhuk! uhuk! terbatuk. toleh belakang. nigel lalu sebelah rupanya. bau ketiak memang tip top! ngeeee~

sampai dekat mee kuali besar, kakak tu masak kuew teow goreng round 2. special untuk wani. selera membuak-buak. sebab kalau beli sekarang, mesti sedap makan panas-panas. selama ni dapat makan bila dah sejuk. bila buka bungkusan mee tu, jadi bentuk kon sudah. grrrr~ ok. beli. dah plan mee jawa makan esok.

2. khamis - i makan mee jawa semalam untuk lunch. tapi tengahari tadi i dah beli nasi beryani & kuih karipap besar yang orang pakistan buat kot. hold dulu nasi & karipap ni.

3. khamis (dinner) - nasi beryani.

4. jumaat - kuih karipap BESAR. ehem! rm2 satu.


ok. itu cerita last week. this week, benda yang sama akan berulang. tadi beli 2 jenis makanan dekat pasar malam. as usual, 1 untuk malam nie, lagi 1 untuk esok. ni semua gara-gara esok tak ada class. ada lawatan apa tah. kelas di tangguhkan. if tak ada kelas, memang i malas keluar nak cari makan.

almaklum lah, rumah ku syurga ku.

5 comments:

~LoVE PiNk~ said...

wahh sedapnya menu2 wie..
len kali org dtg uma wie jela ea tumpang makan..hehehe

wiwie lah ! said...

hehe. boleh je ekyn. tp makanan tu makanan2 yg di panaskan balik la. hehe. ;p

yanalolu'xx said...

MQA visit syg..
giler heaven satu ari xde klas..
sukeee...

D:

~LoVE PiNk~ said...

yayyy..
sukenya..
xkira laaa..
org nak gk sume makanan tu..
ngeee..:D

wiwie lah ! said...

yana - tq syg sbb ingatkan. hehe. so, hari nie kejenya online tdo online tdo baca komik. hehe. ;p

ekyn - tp makanan tu sume dh selamat masuk perut. cmner tuh? hehe. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...