March 25, 2010

mana pergi bawang i?

sebenarnya, masa i baru-baru naik sem, i memang rasa pelik. rasa barang i dekat dapur makin berkurang. penutup bekas air masak i patah. siap letak dekat luar lagi padahal bekas air tu selalu dalam ice box.

i buat dono.

tadi i pergi dapur untuk isi air dalam tupperware. i toleh tempat i selalu letak barang, tengok bawang besar i tak ada. dah mencari ni setiap pelusuk. tak ada juga. mana pergi?

sebelum ni memang i perasan ada orang alihkan plastik bawang i. i letak balik dekat tempat i. lepas tu hari ni terus tak ada. tsssskk!

i tau i jarang masak. orang pun tak akan fikir tu bawang i. tapi kalau rasa bukan diri sendiri punya, kenapa pakai? kalau nak pakai pun, tanya la dulu. bawang tu i beli pakai duit tau. bukan pakai daun. kalau pakai daun, jiran sebelah nak pakai bawang pun i boleh bagi percuma.

bukan tu aje. sem lepas i ada beli chicken stock cube size besar pun i rasa ada orang pakai. sampai tinggal berapa je dalam tu. terima kasih sebab pakai. i dah beli chicken stock granules. kalau itu pun dah berkurang, alamatnya semua makanan letak dalam bilik la ya.

maka, terhasil lah, bilik ku dapur ku. :)

2 comments:

Zua,and i talk football.all time. said...

haish. bawang pun kena curi ? tulis nama la kat bawang tu wiwie.

wiwie lah ! said...

oh! zua. good idea. nanti ak tulis pki marker. hehe. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...