March 14, 2010

Sempurna Resort, Kuantan Pahang

19 Februari 2010, ART Usaha Dagang Sdn Bhd telah mengadakan family day at Kuantan, Pahang. tahun lepas buat dekat Perak dan jalan-jalan sekali ke Penang. syiok3. kali nie jalan-jalan area Kuantan je.

0630 - bertolak dari rumah En. Ramlee. boleh dikatakan rumah i juga la tapi landlordnya En Ramlee. sebab i tak bayar duit rumah tu. hehe.


1500 - check in.

i baru je masuk bilik, then ada orang dah ting tong ting tong.

"bila nak pergi mandi?"

haaa. apa lagi. salin salin. memang dekat resort ni aktiviti kitorang pergi swimming je la. motif? belajar berenang dulu. kasi pro. nanti nak pergi Gambang pula. hehe.


bila No Lifeguard On Duty, itu maknanye SYURGAAAA. hahahaha! sebab for guys, dorang boleh suka hati nak buat back flip yang tak menjadi tu. and of course for the kiddos, diorang boleh swimming dekat tempat orang dewasa if diorang berani.

alahh katik katik, tak sampai ye dik? takut noh. macam lah akak u tu nak lepaskan adik dalam pool yang dalam tu.

dina pandai swimming. tapi for the safety, terpaksa lah pakai pelampung tangan tu juga ye.




rasa terkilan sebab tak dapat main dekat tempat budak-budak ni. hahahaha! syiok wow!!! ada baldi kumpul air, bila penuh nanti banyak air jatuh. childish ! haha.

minum petang. makanan dia ok. tapi tak consistent. 1st round, mee goreng dia sedap. 2nd round, masin sangat lah pula mee gorengnya.
ada tempat lumba lari. boleh buat sukaneka. lari dalam guni la best!

perkara wajib ofcourse la bergambar. kalau boleh setiap sudut wajib di posingkan.

bilik i no 217. my partner is Ima. baru sebulan join ART. that day first time i jumpa & kenal dia. nasib baik kepala boleh klik. tapi dia agak segan-segan, maklum la, baru lagi. takpe takpe, dah lama nanti boleh gila-gila. hehe.

hye ima! rindu pula dekat u. nanti i dah habis study i jenguk u dekat office. hehe.

ok. sekarang nie memang musim orang main skateboard 2 roda. adham & haziq are one of them yang dah addicted dengan skateboard ni. act haziq sepatutnya ada masuk competition skateboard ni, tapi masa tu dia patah tangan. its ok haziq. next time boleh masuk lagi. practice jangan ganas-ganas.

haziq kasi demo sikit.

3 comments:

Aidi-Safuan said...

wah..cam besh...ade website tak?

Afeeqa Ramlee said...

alamak aidi. sy xde website resort tuh. nnt sy tny akk dkt office tu k? :)

mummy rafif said...

ada website gambang tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...