August 11, 2009

Aku ingin tahu.

lepas kelas advertising & promotion, aku dapat mesej. mesej nie pending sebab dalam class tak ada line agaknya. so aku dapat mesej tu lepas si pengirim dah tak ada dalam class.

" wie, bak sini pencil case ko. aku nak bagi something. :P "

aik? peliknya. bila aku bagi linda baca, dia pun hairan.

sekarang nie, aku rasa dia macam annoying sikit. maaf, itu cuma apa yang aku rasa. aku tak datang class pun dia mesej aku. semalam keluar class awal pun dia tanya kenapa. maybe dia nak ambil berat pasal aku semula. tapi lepas dah lama dia tak ada dalam hidup aku, lepas tu aku diperlakukan sebegitu. aku cuma berfikir,

kenapa?

muslihat atau ikhlas?

ayah aku selalu pesan, " kita jangan buruk sangka sangat dengan orang. tak baik. " pengakhirannya? dengan niat suci ayah aku tu lah dia kena tipu dengan orang. sebab orang dalam dunia sekarang nie susah nak tafsir. muka baik, hati?

mungkin bila korang tahu aku fikir macam tu, korang rasa aku nie jahat. orang dah minta maaf tak nak terima dengan ikhlas. aku cuma mengambil langkah berjaga-jaga. kawan boleh, rapat tidak. sebabnya? air mata aku dah banyak tumpah untuk dia.

S, mungkin kau akan cuba sedaya upaya untuk curi hati aku semula. mungkin je. ya atau tidak aku tak tahu. tapi aku harap kau tak putus asa. kalau kau betul-betul nak kawan semula dengan aku, mesti kau cuba jaya sampai dapat kan?


* bla bla bla~

5 comments:

yanalolu'xx said...

saya mula rasa yg saya x paham crite anda..

adakah si dia yg kamu sedang penceritakan??

agak terabur ayat saya disituh..

**my bm language seems like shit as i didnt foolow dat language 4 quite a tyme

Qdq Qrpq said...

I think I knew that person.
S; hmmm...

Afeeqa said...

yana: ya, si dia, our classmate.

** its ok. i can be ur bm teacher. haha!

p/s: td ma ckp yana batuk2. get well soon ya. :)

qdq qrpq: really? bukan Shazwan taw. :)

yanalolu'xx said...

hee..

tu la..

batok terok..

da sminggu ni x baik2,..

btw, thanx syg..

**da tau da that person..
haha..

Afeeqa said...

huhu. cyan yana kan. n now dh bejangkit kat shai. ihii. my pleasure dear. :)

* glad that u already know. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...