May 24, 2009

Pasar Malam Semarak

Kelas MA habis pukul 6 petang. Lihatlah pemandangan kolej yang seperti dalam kawasan hutan nie. Hehe. Tipu je. Sebelum balik rumah mesti kitorang fikir dulu nak makan apa. Then, we decide mahu beli makanan dekat pasar malam Semarak. Baru aku tahu yang pasar malam kat sini bentuk U. Jakun tak aku? Dah 2 tahun stay Mantin nie, tapi baru 2 kali pergi pasar malam Semarak nie. Makanya, amat wajib untuk kitorang usha setiap gerai yang ada. Makcik nie dengan suami dia buka gerai dekat pasar malam kolej aku juga, tapi just jual cendawan goreng. Tapi dekat Semarak nie dia jual macam-macam. Aku cuma beli mee hoon sup. Tiba-tiba macam tertarik dengan rojak buah dia. Sumpah banyak isi rojak tuh! Makcik nie siap bagi kitorang rasa dulu kuah rojak tu (siap tabur kacang sekali ok) then boleh potong sendiri buah mana yang kita nak try. Sangat sporting ok makcik nie. So, aku pilih.........aku lupa! Lengkuas mungkin. Hehe. Cara aku pegang pisau pun dah ada ciri-ciri orang yang jual rojak. Memang ada bakat aku nie. Haha! oh! Si Pnut memang suka meng'interframe'kan muka dia. Haha! Lepas dah sedap cuba macam-macam buah baru kitorang pergi kedai lain pula. Kek nie kitorang tak beli. Kakak yang jual kek nie muka dia macam Kak P'pot aku yang duduk Indonesia. Kak P'pot, rindu banget sih sama kamu!!! Jalan sebelah gerai Yong Taufu nie, Linda perasan makanan bentuk star tu. Then dia terus snap. Dulu masa beli dekat pasar malam kolej nie, Linda beli bentuk bear. Linda agak fobia mahu beli Yong Taufu lagi rasanya sebab masa tu dia beli nampak macam sikit, sekali kena RM7! Aku rasa benda nie bukan Yong Taufu sebab dia tak ada kuah sup macam dekat JB tu, tapi orang-orang kat sini yang panggil benda alah nie Yong Taufu. Kalau aku, aku lebih selesa panggil celup-celup! Siapa yang dulu-dulu selalu makan celup-celup nie dekat Pantai Lido mesti tahu. Dulu murah, sekarang mahal cam hape je. Lastly, aku hidangkan gambar pakcik yang buat benda alah nie. ChaKuey aku rasa. Aku lupa. Pakcik nie pemalu ok. Aku rasa teruja bila tengok orang melayu yang buat makanan nie. Sebab kalau kat JB ramai cina je yang jual. Kalau ada pun, dekat dengan office ayah aku je la yang aku tahu.


*pasar malam Semarak setiap hari selasa.

6 comments:

yanalolu'xx said...

hahha..

giler gempak ek pasar sana..

tp siyes weyh.. mende cocok (celup2)kat pantai lido tu memang yummy...

akak aku suke kot lepak sana..

die da giler ngn mende cocok tu..

;p

Bad-boY said...

aiyakkkkkkk !!! sengkuang sayanggggg...
sengkuangggggg...

diulangi sengkuangggggg...

bukan lengkuasss...

miahahahhahahahaha.......

Afeeqa said...

yana: btol3! celup2 kat c2 sedap dowh. pas2 mkn tepi pantai, mmg syiok giler r an.

len kali klo akk ko nk g sne bwk ak skali aw. umh kite kan dekat je. haha!


abg: wahahahahaha! aiyakkkkkkk! silap meh? hahahaha! cancel la nk jadi penjual rojak. nama mknn pon xigt. hehe.

Baby said...

uwaa.. x penah pegi..
giler ampeh aku ase...
hurmm.. nk pi gak.. uwaa..

Bad-boY said...

miahahahhaha... 2 la 2. lengkuas.

mmg xleh bla. tgelak gulin2 abg mase bace 2.

haha.

Afeeqa said...

baby: g baby, g. klo x mmg rugi r stdy kat cni 3 tahun lbeh tp xpnh g. hehe.

abg topeq: hehe. nmpk sgt la adk nie jrg g psr an? hihi. ;)

**sbenonyer sje je nk wt abg gelak besar. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...