May 13, 2009

Permintaan aku mengarut. . . aku sangat sedih. . .

Pukul 4 tadi ada class Management Accounting, Costing & Budgeting. Pertengahan class tu, ibu mesej.


Wi pejal duk umah tu juga ke.


Tanya pasal bf aku rupanya. Risau benor la ibu angkat bf aku nie.


wi tuari ayah ada janji kalau dapat projek buku teks tu nak belanje pejalkan doalah rasanya cam dapat je.


Nak belanje pejal apa bu? Wie pun cam ada request for birthday present kat ayh. Sebab ayh da lama xbagi wie adiah ari jadi. Hehe.


*mood happy gile time nie. kalau dapat projek tu alhamdulillah lah, tak sia-sia doa aku lepas solat tu.


Yg kau ngarut ni kenapa kalau dapat projek tu belanje mkn jeklah.


*ngarut?? On the spot ok air mata aku terus berjurai. Menanges macam orang putus cinta.


Huhu. . Tapi. . Huhu. . *dalam mood belas kasihan.


Wi nak hadiah apa hari jadi wi.


Tak nak pape.


Habis tadi kate nak merajuk ke nyampahlah ngajuk2 ni.


Tak nak dah. Merajuk memang.


Hi bencinya org kuat merajuk ni.oklah ibu nak buat kuih koci ni bye.wi bila balik gi.


Wie balik bulan 6. Bye.


Macam tu la berakhirnya mesej ringkas aku dengan ibu. Da lama tak touching dengan ibu, tapi hari nie memang rasa sedih sangat-sangat. Pula tu teringat masa dulu-dulu, memang lagi menangis la.


Kesat air mata, kesat air mata. Tak tahan sedih, lentok kepala atas bahu Pnut. Huhu.


Kalau orang lain tak tahu, mesti dorang fikir aku menangis sebab tak dapat nak buat soalan cost budgeting yang susah tu. Huhu.


Kenapa la aku sedih sangat kan? Maybe sebab benda tu aku baru nak minta, belum beritahu lagi apa bendanya, mentah-mentah kena reject. Benda yang aku nak memang la bukan keperluan asas, tapi kalau ikut dunia teknologi sekarang nie memang di perlukan sangat. Since last year memang aku asyik di timpa masalah dan musibah dari benda nie, dan memang duit aku dah banyak berhabis untuk benda nie, dan bila aku give up baru aku nak minta parents aku belikan, alih-alih tak bagi. Sangat sedih ok.


Kenapa aku beriye sangat minta benda tu? Sebab tahun nie umur aku 20. Ini bermaksud aku dah meninggalkan zaman belas-belasan aku. Lagi pun, aku rasa memang dah lama parents aku tak bagi aku hadiah. Selalunya belanja makan KFC. Last birthday party masa aku darjah 6, tu pun kongsi dengan Rai sambut 8hb bukan 20hb.


Aku rasa sedih giloz. . .


Call cik bf jap.


>>>>>>>> 6 minit kemudian.


Muka basah dengan air mata + sedu-sedu.

Aku rasa malas nak huraikan hal nie dengan lebih lanjut. Apa yang bf aku cakap tu ada betulnya.

Tapi sebagai anak yang tak selalu dengan parents nya, mesti lah sangat sedih bila sesuatu permintaan di tolak.

Aku suka barang yang orang bagi dekat aku. Biasa orang cakap sebab kita tak beli dengan benda tu dengan duit kita, sebab tu kita tak jaga dengan elok. Dalam hidup aku itu semua berlainan. Benda yang orang bagi lah aku akan jaga bagai menatang minyak yang penuh. Contoh, jam Franck Muller & beg LV yang ayah belikan. Jam tu aku jaga gila-gila sebab ayah gantikan jam tu bila jam yang aku baru beli, berapa hari je pakai cerminnya pecah sebab kena keychain housemate aku. Terkena sikit kat meja or mana-mana tempat aku dah belek-belek, belai-belai tengok ada calar tak. Aizat nak pinjam 1 hari pun aku risau gila sebab takut hilang. Beg pula ayah sendiri perasan kan, still nampak macam baru lagi. Beg LV nie memang design yang menarik perhatian aku bila first time aku tengok beg tu. Nak beli sendiri, tak mampu. Mahal. Esoknya ajak ayah pergi kedai tu balik, ayah kata boleh beli. Suka sangat-sangat!


Tapi untuk kali nie, aku tak nak mengharap. Sebab aku jenis yang cepat menangis tersedu-sedu bila apa yang aku nak tak dipenuhi. Tapi jauh dalam sudut hati aku, aku nak sangat!!! (T_T)

10 comments:

yanalolu'xx said...

hahaha..

kak wie..xmo eh..mengarut laa..

upsss...

xpe2.. nnti aku tlg try mintak kan bg pihak ko..

mesti mak ko belikan sbb aku kan anak menantu ksygan die..

:D

psss...em..camne aku ley x pasan ko ngah besedey time tu, padahal aku dok blakang ko je kot..

hoho..

Afeeqa said...

hoho.

seb beq ko cpt ckp nk tlg pujok klo x, xnk ngaku ko sbgi adk ipar ak. hehe.

huhu. tuh r ko. xpenah nk prsn ble mood ak brubah ikt angen.

try tny yasaq dye prasan x ak nanges. sbb pnut pon xprasan kot ak nanges.

susudalambotol said...

jgn sedih ye. at least family awak igt bday awak :)

Afeeqa said...

tp kadang2 dorg lupe jugak kak hidd.

huhu. tp xpe. syukur sgt sbb dorg dah menjage wie dgn sempurna.

**mood da ok sbb ibu dah pujuk. :)

Q. said...

Wow! U got the Frank Muller watch & LV bag? That was the best one babe. Cost u few thousand, hah?

:)

Afeeqa said...

yeah! that's are precious thing 4 me.

i think it's was 1k++ kot.

i donno la. dpt brg troz i men jaoh2. hihi. ;p

Bad-boY said...

oyeahhhh ! seb la sedo yang adik 2 da nak tuwe.
xde 'teen'² dah kat blakang umo 2.
xde sebenteen, xde eighteen, xde nineteen nye da.

hahahahaha :P

tapew2. i got u shoes from boongaart eh dear ?

namo lah nanes², x shumell lowh, awak 2 da la x shumell + + agik x shumell bilew nanes. wekkkkk :P

haha. jangan mara aaa, nanti tue cepat.
tgk thn nie pown da nek 20 aish3...

Afeeqa said...

huhu! dah tua la ea klo xde 'teen2' blkgnyer. :(

boongaart?? suke3!! tp dgr dye da stop ameq tempahan. huhu.

waaaaaaah! adk xshumell ea? haha! ok, xnanges ag tp klo adk nanges pon bknnyer abg nmpk. ;p

xmrh pon aw. adk mane reti mara. gituuuu. haha!

yanalolu'xx said...

yay..yana masehh ade *teen

yana mude lagi siot..

xsangke..

weeee~

Afeeqa said...

ceh!

tggl staon lagi je yana punye 'teen' akan pergi jauh2.

wahahahaha! *keluar tanduk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...